10 Ocak 2009 Cumartesi

Kadınlarda kemik erimesine dikkat!

Kadınlarda kemik erimesine dikkat!

Ş.URFA-Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesi Ortopedi Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Lütfü Baktıran, Ostropoz'a bağlı kırıkların en çok kalça, omurga, el ve bileklerde görüldüğünü söyledi

Baktıran, menapoza giren kadınlarda hormon eksilmesinden kaynaklanan Ostrepoz'un, tedavi edilmediği taktirde ileride hastaların bağımsız yaşama yeteneklerini kaybetmelerine etki edeceğini ve hastalara maddi yönden külfet getireceğini vurguladı.

Baktıran, 50 yaşından sonra her 100 kadından 40'ında kemik erimesi nedeniyle kırıkların oluştuğunu, bu kırıklar arasındaki tedavisi en zor olanın da kalça kırıkları olduğunu ifade etti.

Baktıran, kadınlarda Ostropoz'a bağlı kırıkların erkeklere oranla 3 kat daha fazla görüldüğünü, fakat insan ömrü uzadıkça özellikle erkeklerde Andırapoz'un faaliyete geçerek çok ciddi ve tedavisi mümkün olmayan kalça kırıklarına neden olabileceğini ifade etti.

Doç.Dr. Baktıran, 40 yaşından sonra herkesin kendisine çok iyi bakması gerektiğini belirterek, 40 yaşından sonra bir herkesin bir ortopedi doktorunun kontrolünden de geçmesinin şart olduğunu dile getirdi. Doç. Dr Baktıran, 40 yaşını aşmış herkese bol bol peynir, yoğurt ile süt ve süt ürünleri ile buna ilaveten kemik yıkımını önleyici kalsiyum ilaçlarını tüketmelerini önerdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder